联系我们 收藏本站 欢迎光临南通晨硕钢结构活动房有限公司主营活动房,活动板房,彩钢围墙,集装箱房,

13275256222,17075136888

当前位置: 首页>>常见问题

集装箱活动房如何构建大跨度空间,有什么好的思路?

发布日期:2020-10-20 23:32:25

集装箱活动房如何构建大跨度空间,有什么好的思路?


几年前,曾经有个做体育器械的朋友,想投资做社区体育场馆方面的开发运营。比如标准化的羽毛球场馆,或者篮球场馆~

当时我提出的解决方案是利用模块化建筑做围合,贝雷架或者桁架做屋架,并形成标准化,可扩充的系列产品~

虽然最终因为各种原因,项目无法推动,但是当时收集的一些资料,还是很有意义的~

比如配合轻钢穹顶或者桁架,做厂房?做会展?做农贸市场?做体育场馆?想象空间还是蛮大的~


5.jpg

最后,介绍英国伯明翰一个学校的体育馆,采用这个理念建造,并且获得多项建筑大奖。

Dunraven Container Sports Hall

Dunraven集装箱体育馆

Shipping forecast

Sea container sports hall, Dunraven School, Streatham, London

伦敦,敦雷文学校,海运集装箱体育馆

“… a building that would have cost £2.25 million had it been built by conventional methods has been realised for £1.5 million … SCABAL’s real achievement is that it has produced a building as exotic and engaging as you could hope to realise on twice the budget.”

“如果用传统方法建造的话,这座建筑本来要花费225万英镑,但现在只花了150万英镑就建成了……斯卡鲍尔公司真正的成就是用两倍的预算建造了一座充满异国情调和魅力的建筑。”

Ellis Woodman, Building Design, Thursday 11th June 2009

艾利斯伍德曼,建筑设计,星期四2009年6月11日

Innovative, sustainable and eye-catching, this sports hall designed for Dunraven School in the London Borough of Lambeth is the first to be built in this way anywhere in the world. Thirty 40’ sea containers used as both structure and internal accommodation create an extremely simple and cost effective building that captures and promotes the participatory excitement of sports making a multi-purpose community facility that gives the school the best indoor sporting environment they could wish for, “so much more than a boring shed” whilst staying well within the local authority’s strict budget constraint.

创新、可持续、引人注目,这是为伦敦朗伯斯区邓雷文学校设计的体育馆,是世界上第一个以这种方式建造的体育馆。30个40尺集装箱用作结构和内部住宿创建一个非常简单和成本有效的建筑,捕捉和促进体育的参与兴奋多用途社区设施,给学校最好的室内体育环境他们所希望的,那么多无聊的脱落而呆在当地政府严格预算约束。

Large areas of glazing, using an immediately recognisable back-garden motif, the domestic greenhouse which is continued internally with a trowel, a wheelbarrow and watering cans, allow activity in the hall to be seen by spectators, providing glimpses from the street, connecting the inside action of the building with the outside life of the surrounding landscape – qualities too often lacking in the ubiquitous and closed box of conventional sports halls.

大面积的玻璃,使用一个立即辨认后花园主题,国内温室内部继续用泥刀,一辆手推车和浇水罐,让活动在大厅里看到的观众,从街上提供一瞥,连接建筑物的内部行动与外部生活周围的景观——品质往往缺乏传统体育的无处不在和封闭的盒子大厅。

The orientation of the building is carefully considered to maximise its presence on the street, with the north elevation comprising a three-storey arrangement of translucent polycarbonate panels and the clear glazing of the ‘greenhouses’ cookie-cut on each corner. Along with the internal openings in the first-floor gallery and the clearstory, this positioning of the whole building and its fenestration allows the interior to be flooded with natural daylight without interference from direct sunlight. This daylight and sense of openness also makes the space suitable for exams, assemblies and other important events for the school and the surrounding community.

建筑的朝向被仔细考虑,以最大限度地体现其在街道上的存在,北立面包括三层的半透明聚碳酸酯面板和在每个角落切成饼干状的温室的透明玻璃。连同一楼画廊和空地层的内部开口,整个建筑的定位和开窗使室内充满自然光线,不受阳光直射的干扰。这种日光和开放感也使空间适合考试、集会和学校和周围社区的其他重要活动。

At night, when the Hall becomes available for community use as a sports facility or a multi-purpose hall, this composition of openings makes the street frontage of the building glow while the lit-up window shapes around the sides further animate the form.

在晚上,当大厅成为社区使用的体育设施或多功能大厅时,这种开口的组合使建筑的街道正面发光,而在侧面的亮窗形状进一步激活了形式。

Commissioned by London Borough of Lambeth and built by Container City (USM) in three months with on-site installation only three days, using funding from the ‘Building Schools for the Future’ scheme this innovative approach to building and commitment to sustainability was rewarded by being the ‘Best Small Building Project’ at the prestigious Building Industry Construction Awards in 2009. This project has led SCABAL to design variations of sea container sports halls in China, Norway, India (under construction), USA and Nigeria.

这一创新的方法来构建和对可持续发展受到的奖励“最好的小型建设项目”在著名的2009年建筑行业建筑奖。该项目促使SCABAL在中国、挪威、印度(在建)、美国和尼日利亚设计了各种海上集装箱体育馆。

Service: Architects

Location: Streatham, London

Client: London Borough of Lambeth and Dunraven School伦敦兰伯斯区和敦雷文学校

Cost: 1.6m (approx. £1,300/ m2)

Areas: 1,200 m2 Three-storey sports hall building: 1,200 m2, Full-height 4 court (18m x 33m) hall: 600 m2, Ground floor girls and boys changing rooms: 150 m2, First floor gym and viewing gallery: 230 m2, Second floor viewing gallery without fit-out: 220 m2

面积:1200平方米三层体育馆建筑:1200平方米,全高4号场地(18m×33m)大厅:600平方米,一楼男女更衣室:150平方米,一楼健身房及观景台:230平方米,二楼不经过装修的观景台:220平方米

Dates:  November 2008 – March 2009; on site for less than 3 months

日期:2008年11月- 2009年3月;在现场工作少于3个月

Contract: Design and Build DB2007

Energy: BREEAM Very Good

Awards

Winner BCIA 2009 – Small Building Project Award

Finalist BCIA 2009 Prime Minister’s Award – Better Public Building

Highly Commended 2010 BCSE Awards – Best Sport and Play Environment

Finalist 2010 Building Awards – Public Building Project of the Year

Shortlisted 2010 RICS Awards – Category Sustainability

Shortlisted RIBA London Awards 2010 – RIBA London Building of the Year Award

2009年BCIA小型建筑工程奖得主

2009年BCIA总理奖-最佳公共建筑

高度赞扬2010年BCSE奖-最佳运动和游戏环境

入围2010建筑奖-年度公共建筑项目

入围2010年英国皇家特许学会可持续发展奖

入围的RIBA伦敦奖2010 - RIBA伦敦建筑的年度奖

Publications

Contemporary Green Prefab, Industrialized & Kit Architecture, Instituto Monsa de Ediciones, 2012

Plan Magazine, March 2010

The Telegraph, Telegraph Review, 13 June 2009

Building Design, 12 June 2009

Living in a box presented by Maxwell Hutchinson, Inside Out, BBC1, 18 February 2009